Sjokolademakroner
500 gram mandler
200 gram kokesjokolade
8 eggehviter
400 gram sukker
Mal mandlene og riv sjokoladen. Stivpisk eggehvitene og sokkeret, så blander du alt forsiktig med en slikkepott. bruke teskjei og lag små kladder på brettet (husk bakepapir). Steik i 15 - 18 minutter på 150 grader Celcius.
Når du lager dette får du en MASSE eggeplommer til overs. Her er noe du kan gjøre med det:
Marengs med eggeplomme
3 eggeplommer
1 spiseskjei vann
4 desiliter melis
1/4 teskjei hortetakksalt
1 teskjei vaniljesukker.
Garnering: grovhakkede mandler.
Rør eggeplommer og vann. sikt melisen og ha den i. Visp massen kraftig til den er tykk, lys og porøs. Tilsett hjortetakksalt og vaniljesukker. Sett deigen med skjei smurt og melet stekebrett elelr på bakepapir. Strø over mandelhakket. Stek kakene ca 20 minutter ved 150 grader Celcius.
Den første oppskriften blir temmelig mange kaker, men den andre kan trygt dobles.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment